Voor Martens keramiek is circulariteit en duurzaamheid vanzelfsprekend en staat daardoor al jaren hoog op de agenda. Deze kernwaarden zitten in het DNA van Martens keramiek en dit heeft geresulteerd in een hoogwaardig koud keramisch plaatmateriaal genaamd; Kerloc.
De bouwketen staat steeds vaker open om circulaire en biobased materialen toe te passen. Voor bouwend Nederland betekent dit in 2030 bijna de helft minder Co2 uitstoot en in 2050 een volledige circulaire economie. Deze doelen kunnen behaald worden door te werken met circulaire bouwmaterialen. Volgens ons kunnen we een positieve stap binnen de energietransitie zetten door samen met de gehele bouwketen ons in te zetten om de klimaatdoelen te behalen. Martens keramiek heeft om deze reden haar handtekening gezet onder het manifest: De Brabantse Aanpak Circulair Bouwen.
Wij raakten er steeds meer van overtuigd dat het aanbod van traditionele bouwmaterialen niet voldoende was om de klimaatdoelstellingen te realiseren. Daarom heeft Martens zichzelf jaren geleden het doel gesteld om een geheel nieuw, duurzaam en 100% circulair product te ontwikkelen. Na jaren van intensieve R&D-inspanningen is een uniek materiaal ontwikkeld.
Werken met minder duurzaam bouwmateriaal lijkt de makkelijke weg,
maar zeker niet de Koninklijke weg
Diepgaande research naar reststromen, productiemethoden, talloze tests en keuringen heeft geleidt tot een uniek en geheel nieuw materiaal genaamd: Kerloc. Een nieuw keramisch materiaal, gegarandeerd 100% circulair, prijstechnisch gunstig, goed verwerkbaar, biobased en brandwerend. Kerloc wordt als gevelbekleding toegepast, maar kan ook voor andere toepassingen geschikt zijn.