Scheepstransport grasbetontegels
Veessen-Wapenveld, Ruimte voor de Rivier
Opdrachtgever
Aannemer
Werk
Product
Datum
 

In het kader van Ruimte voor de Rivier worden tussen Veessen en Wapenveld (gemeente Heerde) twee nieuwe dijken aangelegd voor de realisatie van een hoogwatergeul met een lengte van 8 kilometer.

Voor dit project levert Martens beton in 2016 - 2017 in totaal 150.000 stuks grasbetontegels ten behoeve van de aanleg van fietspaden, dijkovergangen en ontsluitingswegen naar landbouwpercelen in het gebied. Dit model grasbetontegels is speciaal voor dit Ruimte voor de Rivierproject ontworpen en geproduceerd.

Scheepstransport

De grasbetontegels hebben een totaalgewicht van bijna 6.000 ton en worden per scheepstransport in totaal 3 scheepsladingen vervoerd naar een volwaardige loswal in de IJssel bij Marle, die speciaal voor dit project door de aannemer is gebouwd.

In samenwerking met Teuben, een speciaaltransportbedrijf en een van de werkmaatschappijen van Martens, worden de tegels door een overslagkraan met 2 pakken tegelijk opgepakt en vanaf de kade aan het fabrieksterrein van Martens beton in een 2.400 tons schip geladen. Het laden van dit formaat schip neemt ca. 2 dagen in beslag.

Bij aankomst aan de loskade bij Marle worden de grasbetontegels door de aannemer gelost en naar de werklocatie gereden.Martens beton (nl)
Statendamweg 75
4900 AA - Oosterhout
Tel: +31 (0)162 - 42 29 00
verkoop-mabe@martensgroep.eu

Terug naar het overzicht