Pompputten

Riolering is een essentieel onderdeel van ons dagelijkse leven. Gelukkig staat niemand daar bij stil zolang alles gaat zoals het hoort en al onze afvalstromen van binnenshuis en buitenshuis worden afgevoerd.


Drinkwatertransport en riolering zijn ontstaan in de tijd van de Romeinen. De steden kregen schoon water aangevoerd van buitenaf, want de rivieren -de plaats waar steden vaak ontstonden- raakten vervuild doordat alles waar men vanaf wilde (urine, uitwerpselen, kadavers, afval, enz.) gewoon in het water werden gekieperd. Honderden jaren later doen wij zaken gelukkig anders, wat leidt tot onder andere veel minder massale ziektes. Riolering is dan ook de grootste stap geweest voor de gezondheidszorg.


De afgelopen 100 jaar is er nog meer veranderd aan onze waterhuishouding. Vuil water wordt verzameld in rioleringen en niet meer geloosd. Het vuile water wordt gezuiverd tot schoon drinkwater. Maar er zijn altijd locaties geweest die niet zijn aangesloten op een centrale riolering. Boeren weten maar al te goed dat een vuil water in een 'beerput' door natuurlijke bacteriŽn in (redelijk) schoon water wordt getransformeerd. Dit schone water kan zonder problemen geloosd worden in de natuur. Kosten versus baten zijn de reden dat afgelegen gebieden lang geen enkele andere vorm van vuilwaterreiniging kenden dan de beerput.


Riolering is over het algemeen een kwestie van vrij verval. Ook al is het hoogteverschil minder dan 1%, de troep loopt vanzelf naar het laagste punt. Maar als de afstanden te groot worden is vrij-vervalriolering geen oplossing. In Nederland is men bijna 50 jaar geleden gestart -door de opkomst van kunststof leidingen- om afgelegen percelen toch te kunnen koppelen aan de riolering. Op zo'n perceel wordt een opslagput voorzien met een pomp en een dunne kunststofleiding die honderden meters verderop uitkomt in een vrij-vervalriolering. Zo'n opslagput met pomp noemen we in het jargon een pompput.


Martens is op het gebied van pompputten een specialist met ruim 40 jaar ervaring in de pompputtenmarkt. Martens verkoopt al jaren duizenden pompputten per jaar in BelgiŽ en Nederland. In BelgiŽ zagen we de opkomst van de pompputten ongeveer 15 jaar geleden starten en sindsdien is er jaarlijks groei van de toepassing van pompputten.

Waarom noemt Martens zich een specialist? Omdat:

  • we al jaren zaken doen met de specialisten in onze markt. De experts onder de ingenieursbureaus zijn al vele tientallen jaren onze gesprekspartner en klankbord en de experts onder de producenten van pompen zijn al vele jaren klant en partner,

  • we innovatie hoog in het vaandel hebben staan,

  • Martens in het verleden bewust heeft gekozen voor een modulair systeem van goedkope, vierkante putten van hoge kwaliteit,

  • we onze klanten zorgen uit handen nemen door allerlei in te bouwen materialen voor de goede werking en de gemakkelijke plaatsing van de pomp in de fabriek al inbouwen of instorten,

  • we samen met onze partners standaardisatie van de pompputten hebben ontwikkeld waardoor niet elk project door een studiebureau opnieuw hoeft te worden berekend,

  • we -als ťťn van de grootste leverancier van betonwaren in de Benelux- een distributienetwerk hebben waardoor we binnen een paar dagen in heel Nederland en BelgiŽ projecten kunnen beleveren, ook al is het maar 1 pompput.


Informatieaanvraag

Klik HIER om meer informatie aan te vragen.

ProjectenMartens levert pompput voor nieuwbouwwijk De Blauwe Zoom
 

Krekelberg, gemeente Stabroek (B) Pompputten, maatwerk
 


Bedrijventerrein Haarbrug Zuid, Bunschoten
 

drukriolering Kapellenbos