Mensen maken Martens
Deze drie woorden zeggen alles over de bedrijfsfilosofie van Martens. Hoe belangrijk de technieken, machines en systemen van Martens ook zijn, voor de klant maken de mensen het verschil. Door hun persoonlijke betrokkenheid, verantwoordelijkheid en inventiviteit geven zij Martens als leverancier een duidelijke meerwaarde. De klantgerichte bedrijfscultuur is 'Martensbreed' en verbindt de zeven werkmaatschappijen tot een hechte groep. Om welke projecten, producten of services het ook gaat, met 'die mensen van Martens' is het altijd goed zaken doen.

De mensen van Martens krijgen de ruimte
Hoe haal je voortdurend het beste uit je mensen? Martens maakt haar bedrijfsfilosofie effectief met een opmerkelijk platte organisatie. In elke werkmaatschappij hebben de klanten te maken met zelfstandige productie- en verkoopteams van maximaal vijftien medewerkers. De teams zijn zelf verantwoordelijk voor het bereiken van hun doelen, waarbij zij alle ruimte krijgen om dat creatief in te vullen. Of het nu gaat om het bedenken van een beter product, een efficiŽntere werkwijze of een verdergaande service aan de klant, de mensen hebben het zelf voor het zeggen. Teamleiders en directie stimuleren meer dan dat zij sturen.

Eigen verantwoordelijkheid voor topkwaliteit
Wie zelf verantwoordelijk is, let scherper op de kwaliteit. De zorg voor kwaliteit is dan ook een sterk punt van de teams bij Martens, naast professionaliteit in meerdere disciplines. De mensen van Martens zijn gekwalificeerde vakmensen die technologische, logistieke en commerciŽle kennis direct koppelen aan de nuchtere ervaring op de werkvloer. Zij staan met beide benen stevig op de grond. En daarmee staan ze borg voor praktische oplossingen van topkwaliteit, geleverd volgens afspraak. Een man een man, een woord een woord!

Hersenwerk in plaats van spierkracht
Ooit was de branche nogal afhankelijk van spierkracht. Vandaag de dag onderscheiden de mensen van Martens zich doordat ze voornamelijk met hun hoofd werken. De productieprocessen zijn volledig computergestuurd. Alle krachttoeren en repeterende handelingen worden door machines en robots uitgevoerd. Dat is wel zo prettig voor de mensen, die zich volledig kunnen concentreren op de wensen van hun klanten. De mensen van Martens voeren alleen nog de controle en de regie over de processen, waarbij klantspecifieke productie een belangrijk aspect is.