Familiebedrijf [DE]

Martens is in 1881 opgericht door de heer Hein Martens. In alle jaren is Martens een 100% familiebedrijf gebleven.
Inmiddels staat John Martens als 4e generatie aan het roer en laten zijn twee zoons Yoeri en Ivar hun betrokkenheid bij het bedrijf al regelmatig blijken.

Betrokkenheid bij het bedrijf
In alle fasen zijn de familie en het bedrijf Martens nauw aan elkaar verbonden geweest. John is meer dan 25 jaar in dienst en zijn kinderen komen ook regelmatig om te werken.
Deze betrokkenheid geldt ook voor veel medewerkers. Elk jaar is er weer een lange lijst met jubilea waarbij er meerdere mensen hun 40 jarig jubileum vieren.
In het boek dat gemaakt is bij het 50 jarig bestaan in 1931 zijn een aantal brieven van tevreden klanten opgenomen waarmee Martens destijds al een langdurige relatie opgebouwd had. Het is veelzeggend dat 100 jaar nadien we deze relaties nog steeds kunnen onderhouden.

Cultuur
Martens kent een familiaire cultuur.
In een recente inventarisatie blijken personeelsvertegenwoordigers, teamleiders alsook directie gelijk te denken over de belangrijkste positieve cultuur waarden.
Kunnen vertrouwen op elkaar, trots, wij-gevoel en geen poespas zijn belangrijke waarden die de Mensen van Martens met elkaar binden in het meer dan 125 jaar oude familiebedrijf.
Dit leidt tot korte lijnen en snelle besluiten daar waar Martens kansen ziet om zichzelf samen mat haar klanten en leverenciers te verbeteren.

Mensen maken Martens
Daar waar een familie gemaakt wordt uit leden die zich thuis voelen in deze familie wordt Martens gemaakt door de mensen die zich elke dag samen inzetten. Omdat mensen de grootste kracht vormen van het bedrijf is "Mensen maken Martens" veel meer dan een kreet. Het is de essentie van wie Martens is en vormt de motor van ons bedrijf.